APLEX ERP – ideální parťák pro váš e-shop Magento

Účetní systém APLEX ERP představuje komplexní řešení pro správu podnikových procesů, založené na moderních technologiích a přístupů k automatizaci. Díky hostování v bezpečném cloudovém prostředí Microsoft Azure s dostupností systému 99,9 % a aplikačnímu serveru s API rozhraním je APLEX ERP ideální pro napojení e-shopů a dalších systémů klienta, což umožňuje jejich efektivní automatizaci.

Systém nabízí elektronický oběh dokladů a dokumentový management systém (DMS), včetně rozšířené podpory ISDOC formátu, což výrazně usnadňuje pořizování a správu dokladů. Mobilní aplikace pro Android a iOS poskytuje přístup k široké škále funkcí, od katalogu produktů po správu zakázek a dokladů, včetně možnosti přiložení fotografií k dokladům. Manažerský informační systém (MIS) s analytickými nástroji a editovatelnými nástěnkami nabízí dokonalý přehled pro řízení firmy. APLEX ERP rovněž zvyšuje podporu pro e-shopy, automatizuje obchodní procesy a zahrnuje komplexní správu obchodu od nabídek po fakturaci. Součástí systému je i podrobná správa účetnictví, peněz, mezd, CRM a zakázek, jakož i efektivní řízení skladů, což APLEX ERP činí kompletním řešením pro moderní podnikání v různých oborech.

Proč zvolit právě APLEX ERP?

  • Automatizace rutinní práce: Systém vám pomůže automatizovat běžné úkoly a zefektivnit denní operace.
  • Komplexní řešení pro firmy: Nabízí kompletní správu CRM, zakázek, mezd, personalistiky, obchodu, skladů, elektronického oběhu dokladů, účetnictví a financí.
  • Nástroje Business intelligence: Součástí licence jsou nástroje pro rychlou analýzu dat, které podpoří vaše rozhodovací procesy.
  • Cloudové řešení v Microsoft Azure: Zajišťuje vysokou dostupnost systému (99,9%) a bezpečnost dat bez nutnosti vlastního IT personálu.

  • Flexibilita a přizpůsobení: Systém lze upravit na míru vašim potřebám a rozšířit o specifické funkce prostřednictvím uživatelských knihoven a API rozhraní.

  • Podpora a poradenství: APLEX s.r.o. nabízí nejen technickou podporu, ale i možnost vést účetnictví a poskytuje ekonomické a technické poradenství.

Specifické výhody APLEX ERP a automatizace e-shopu

  • Integrace s bankami: Okamžité informace o pohybech na bankovním účtu díky API rozhraní, bez nutnosti manuálního přihlašování do bankovního systému.

  • Zjednodušení práce s fakturami: Automatické zpracování faktur ve formátu ISDOC, eliminace nutnosti manuálního přepisování došlých faktur a doplňování cen.

  • Efektivní správa skladu: Automatické zpracování objednávek a informování skladníků prostřednictvím mobilní aplikace o položkách k vyskladnění.

  • Optimalizace vlastní dopravy: Plánování rozvozů zboží pomocí GPS souřadnic na základě dodacích adres zákazníků v objednávkách. 

Přenos dat a napojení na e-shopovou platformu Magento

Integrace vašeho e-shopu s účetním systémem APLEX ERP přináší řadu výhod, které významně přispívají k efektivitě a automatizaci podnikových procesů. Zde je přehled, jak probíhá napojení a co všechno může přenést:

Proces napojení

  • Analýza potřeb: Na začátku stojí důkladná analýza vašich specifických potřeb, kterou provede zkušený implementátor. Tento krok zajišťuje, že řešení bude přizpůsobené vašemu podnikání.

  • Nastavení systému: Po analýze následuje fáze nastavení, během které vám implementátor pomůže s konfigurací APLEX ERP a jeho integrací s e-shopovou platformou Magento.

  • Časový rámec a náklady: Doba potřebná k implementaci a s ní spojené náklady závisí na komplexnosti napojení a na tom, jak jsou vaše data a systémy připravené. Základní integrace může být dokončena během několika dnů s náklady v řádu jednotek tisíc korun, zatímco složitější projekty mohou trvat týdny a stát desítky tisíc korun.

Přenášená data

Informace z APLEX ERP do Magento:

  • Stavy objednávek a skladové zásoby..

Data z Magento do APLEX ERP:

  • Import přijatých objednávek.

  • Informace o zákaznících.

  • Produkty: detaily, kategorie, parametry, obrázky.

Další integrace:

  • Balikobot: Integrace s Balikobotem usnadňuje logistiku vašeho e-shopu tím, že automatizuje vytváření objednávek přepravy, tisk štítků a poskytuje informace o stavu zásilek.

Integrace APLEX ERP s Magento u e-shopu MOBINO.CZ a BYVAJSNAMI.SK

Jedním z příkladů úspěšného využití integrace APLEX ERP s e-shopovou platformou Magento je případ společnosti VERDESIGN, s.r.o. a FreePort, s.r.o., které provozují e-shopy zaměřené na prodej nábytku.

Klíčové výhody integrace:

  • Automatizace objednávek a skladových zůstatků: Díky napojení na APLEX ERP dochází k automatickému stahování objednávek z e-shopu a exportu skladových zůstatků zpět do e-shopů, což zrychluje celý proces od objednávky po expedici.
  • Automatizace objednávek a skladových zůstatků: Díky napojení na APLEX ERP dochází k automatickému stahování objednávek z e-shopu a exportu skladových zůstatků zpět do e-shopů, což zrychluje celý proces od objednávky po expedici.

  • Mobilní skladník: Integrace umožňuje automatické odbavení objednávek bez nutnosti zásahu obsluhy pouze pokynem pro skladníka v mobilní aplikaci. Konkrétní příklad automatického procesu: v případě, že objednávka je zaplacena kartou, zboží je skladem, zákazník nemá žádné specifické požadavky a marže odpovídá nastavené úrovni je zaslán pokdy skladníkovi na mobilní aplikaci ve které má polohu ve skladu a fotografií objednaného zboží. Skladník pomocí čtečky čárových kódů odbaví jednotlivé položky objednávky a na konci procesu se automaticky vytisknou štítku pro přepravce a dojde a k automatickému objednání přepravy. 

 

Specifické implementace na míru potřebám MOBINO.CZ a BYVAJSNAMI.SK:

  • Přizpůsobení logistiky v ERP a mobilním skladníku pro potřeby prodejců nábytku: dodávky a kompletace nábytku baleného v různém počtu balíků.

Automatizace e-shopu

Jak může být digitální transformace prospěšná pro tradiční obchodní modely a jak zvládnout růst objednávek si můžete přečíst v článku:

Tajemství jak zvládnout 10 násobný růst objednávek e-shopu

Z nuly na 44 tis. objednávek: Přečtěte si příběh o e-shopovém podnikání. Dost možná je podobný tomu vašemu. V krátkém článku se pokusíme přiblížit, čím si prošel majitel e-shopu BKshop.cz během posledních 5 let. 

Máte další specifické potřeby?

Pokud by Vám nestačilo standardní propojení APLEX ERP a Magento, máte možnost úpravy na míru přesně pro Vás. Neváhejte nás kontaktovat.